Mangamaraton: Dag III – Look Back

Mangamaraton: Dag III – Look Back

Look Back av Tatsuki Fujimoto

Fujino är en självsäker, sportig och tävlingsinriktad tjej; Kyomoto är en hemmasittare med social fobi. Trots sina skenbara olikheter så för den gemensamma kärleken för serietecknandet de två mellanstadieeleverna samman, och en vänskap börjar snart att gro mellan de två – såväl som ett partnerskap. Genom åren kommer kompanjonerna att skörda framgång efter framgång i serietecknarvärlden, och de två unga talangerna spås båda en ljus framtid. Men när en av dem en dag bestämmer sig för att testa sina egna vingar, så uppstår en spricka i vänskapen.

Look Back är en kort men rörande historia om oväntad vänskap, ånger och allt det som kunde ha varit men inte blev ...eller blev det kanske visst, trots allt? Genom glimtar av en parallell verklighet – eller kanske en fantasi – tvingas protagonisten fundera över de små beslutens konsekvenser. ”Hade saker och ting kunnat gå annorlunda, om jag bara hade...?”

En lågmäld, finstämd Sliding doors fylld av stämningsfulla illustrationer, och med ett bitterljuvt slut som kan ha framkallat en eller annan tår i mitt öga. "Short but sweet", är nog en mening som sammanfattar den här envolymsmangan rätt bra. Rekommenderas varmt.

 

Look Back av Tatsuki Fujimoto kan du köpa här.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar