Mangamaraton: Dag IIII – Smoking behind The Supermarket With You

Mangamaraton: Dag IIII – Smoking behind The Supermarket With You

 

Den fjärde och sista dagen av veckans mangamaraton är här!

Det som skulle bli sex stycken inlägg blev i slutändan bara fyra. Så kan det gå när för hög arbetsbelastning och akut migrän poppar upp lite så där oförutsett, och man plötsligt påminns om att man ju inte har några kollegor att delegera uppgifter till när det krisar... c'est la vie för en stackars egenföretagare.🥐 Hoppas alla ni som följt min lilla bloggserie slaviskt (det vill säga min mamma, och möjligtvis 1-2 andra die medium-fans) kan förlåta mig för detta svek, och finna tröst i att jag idag i alla fall publicerar denna avslutande recension. Läs och låt dig inspireras!

 

MANGAMARATON DAG IIII

Smoking behind The Supermarket With You Vol. 01

I slutet av varje arbetsdag unnar sig Sasaki en cigarett på vägen hem; en ritual som skänker honom några minuters välbehövd sinnesfrid. Utöver denna lilla giftiga njutning tycks kassörskan Yamadas strålande leende vara det enda som kan lyfta den fyrtiofemåriga kontorsarbetarens humör efter ytterligare en stressfylld dag spenderad i det eviga ekorrhjulet.

När Sasaki en kväll efter jobbet inte hittar fröken Yamada på sin vanliga plats bakom kassan i matvarubutiken, stöter han istället på en iögonfallande ung kvinna på sin väg ut därifrån. Hon frågar om han vill röka tillsammans, och han tackar lite överrumplad ja till erbjudandet. Och så påbörjas vänskapen mellan den oskuldsfulle Sasaki och den världsvana, coola och något pillemariska butiksarbetaren Tayama. Snart är den unga kvinnan en lika självklar del av Sasakis efter-jobbet-ritual som ciggen i sig, och han kommer på sig själv med att se fram emot deras pratstunder. Vad Sasaki dock inte vet, är att Tayama inte riktigt är den hon utger sig för att vara...

Smoking Behind The Supermarket With You är en romantisk komedi som håller vad den lovar. Det är mysigt, det är kul och det är småputtrigt pirrigt. Jag gillar verkligen kemin mellan den kaxiga, retsamma Tayama och den älskvärt naiva Sasaki; i mötet mellan de två uppstår en dynamik som är svår att inte charmas av. Karaktärerna är sympatiska och insatserna låga – en trevlig feelgood som gör att jag sitter med ett fånigt litet leende på läpparna medan jag läser. Den perfekta boken för en solig söndag spenderad på balkongen med en kopp kaffe i handen.

Volym 1 av Smoking behind The Supermarket With You kan du köpa här. 🌻

 

Trevlig läsning!

 

//Tintin

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar